Recept
« Terug naar recepten
Verrukkelijke Chinese Sesamkip met groene paprika en bosui....
PT30M
Verrukkelijke Chinese Sesamkip met groene paprika en bosui....
Hier in huize eten we graag een gerecht met het meest veelzijdige stukje
vlees. :) Altijd verrassend en altijd anders. Net zoals deze heerlijke Chinese
Sesam kip , die dan wel even 3-4 uur in de marinade moet staan. Het is dus
belangrijk, dat je dat in de ochtend al doet. Als je het recept daarna dan
bereidt heeft dat slechts 20-30 minuten nodig.
Serveer eventueel met een zoetzure komkommer salade en rijst of bami.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Low Carb - Hoofdgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verrukkelijke Chinese Sesamkip met groene paprika en bosui.... te bereiden
- Haal de kip uit de marinade en laat uitlekken. BEWAAR DE MARINADE.
- Verwarm de sesamolie en de plantaardige olie in de wok en bak de kipblokjes rondom bruin en gaar. Haal ze uit de wok
- . Bak in het overgebleven vet de champignons en paprika voor ongeveer 4 minuutjes.
- Voeg de lenteui toe en bak een minuutje mee.
- Voeg de kip weer toe samen met de marinade en een flinke el ketchup.
- Bak nog 3 minuten. Ondertussen is je rijst gekookt volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Serveer de sesamkip op de rijst en strooi er de geroosterde sesamzaadjes overheen.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Ik vond dat dit gerecht wat weinig groente bevatte, dus serveerde ik er een zoet-zure komkommersalade met rode ui erbij.