KookJij

Lekkerrrrr........ Chinese garnalen met gember uit de wok...

In een magazine van de drogist ( je zou het niet verwachten) las ik onderstaand recept. Ik heb er wat aan gesleuteld door iets toe te voegen, iets weg te laten en het recept te herschrijven voor 2 personen. Een heerlijk, gemakkelijk en snel recept, dat ons beiden zéér goed bevallen is.Heerlijke garnalen met gember in de HOOFDROL Wij hebben ervan gesmuld. Zo eenvoudig en toch zo lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Zie boven
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lekkerrrrr........ Chinese garnalen met gember uit de wok... te bereiden

  1.   Start met het bereiden van de pandan rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Maak dan de saus door alle ingrediënten hiervoor door elkaar te roeren en zet dit dan even apart.
  3. Verhit in de wok 1 eetlepel olie en bak de paprikablokjes circa 3 minuten. Haal ze uit de pan, leg op een bord en houdt ze warm in een oven van 70 graden.
  4. Voeg eventueel nog wat olie toe en bak de koflook zachtjes zonder dat deze bruin kleurt. Voeg de knoflook toe aan de paprika.
  5. Kijk of je nog 1 eetlepel olie moet toevoegen en bak de garnalen ( lees ) even verwarmen, want ze zijn al gaar samen met de geraspte gember en de sherry.
  6. Voeg wat zout naar smaak toe. Roer even alles goed door elkaar zodat de smaken de kans krijgen zich te vermengen.
  7. Haal de garnalen uit de wok, leg in een schaaltje en houdt ook deze even warm in de oven. Doe dan de saus in de wok en roer totdat de saus mooi gebonden is.
  8. Voeg de paprikablokjes met de knoflook toe en roer dit geheel goed door elkaar. Nu kunnen de borden opgemaakt worden. ( De rijst staat inmiddels afgegoten klaar).
  9. Gebruik de middelgrote kookring om de rijst af te passen. Leg rondom het rijsttorentje de helft van de saus. Verdeel de garnalen over de saus en werk af met een blaadje platte peterselie voor het serveren.
  10. Geef er een eenvoudige salade of geblancheerde peultjes bij.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Dit gerecht is zonder rijst met een stuk vers bruin brood( om de saus op te
deppen) zeer geschikt als voorgerecht of tussengerecht

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst