Dit gerecht is zonder rijst met een stuk vers bruin brood( om de saus op te
deppen) zeer geschikt als voorgerecht of tussengerecht
Recept
« Terug naar recepten
Lekkerrrrr........ Chinese garnalen met gember uit de wok...
PT20M
Lekkerrrrr........ Chinese garnalen met gember uit de wok...
In een magazine van de drogist ( je zou het niet verwachten) las ik
onderstaand recept. Ik heb er wat aan gesleuteld door iets toe te voegen,
iets weg te laten en het recept te herschrijven voor 2 personen. Een
heerlijk, gemakkelijk en snel recept, dat ons beiden zéér goed bevallen
is.Heerlijke garnalen met gember in de HOOFDROL Wij hebben ervan
gesmuld. Zo eenvoudig en toch zo lekker.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Zie boven
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lekkerrrrr........ Chinese garnalen met gember uit de wok... te bereiden
- Start met het bereiden van de pandan rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Maak dan de saus door alle ingrediënten hiervoor door elkaar te roeren en zet dit dan even apart.
- Verhit in de wok 1 eetlepel olie en bak de paprikablokjes circa 3 minuten. Haal ze uit de pan, leg op een bord en houdt ze warm in een oven van 70 graden.
- Voeg eventueel nog wat olie toe en bak de koflook zachtjes zonder dat deze bruin kleurt. Voeg de knoflook toe aan de paprika.
- Kijk of je nog 1 eetlepel olie moet toevoegen en bak de garnalen ( lees ) even verwarmen, want ze zijn al gaar samen met de geraspte gember en de sherry.
- Voeg wat zout naar smaak toe. Roer even alles goed door elkaar zodat de smaken de kans krijgen zich te vermengen.
- Haal de garnalen uit de wok, leg in een schaaltje en houdt ook deze even warm in de oven. Doe dan de saus in de wok en roer totdat de saus mooi gebonden is.
- Voeg de paprikablokjes met de knoflook toe en roer dit geheel goed door elkaar. Nu kunnen de borden opgemaakt worden. ( De rijst staat inmiddels afgegoten klaar).
- Gebruik de middelgrote kookring om de rijst af te passen. Leg rondom het rijsttorentje de helft van de saus. Verdeel de garnalen over de saus en werk af met een blaadje platte peterselie voor het serveren.
- Geef er een eenvoudige salade of geblancheerde peultjes bij.