Recept
« Terug naar recepten
Verrukkelijke Chinese Sesamkip met groene paprika en bosui.
PT30M
Verrukkelijke Chinese Sesamkip met groene paprika en bosui.
Hier in huize eten we graag een gerecht met het meest veelzijdige stukje
vlees. Altijd verrassend en altijd anders. Net zoals deze heerlijke Chinese
Sesam kip , die dan wel even 3-4 uur in de marinade moet staan. Het is dus
belangrijk, dat je dat in de ochtend al doet. Als je het recept daarna dan
bereidt heeft dat slechts 20-30 minuten nodig.
Serveer eventueel met een zoetzure komkommer salade en rijst of bami.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verrukkelijke Chinese Sesamkip met groene paprika en bosui. te bereiden
- Maak in een kom de marinade met alle ingrediënten voor de marinade en roer alles goed om.
- Voeg de kipblokjes toe en roer weer alles goed door .
- Zet de kom afgedekt voor 3-4 uur in de koelkast .
- BEREIDING Haal de kip uit de marinade en laat uitlekken.
- BEWAAR DE MARINADE.
- Verwarm de sesamolie en de plantaardige olie in de wok en bak de kipblokjes rondom bruin en gaar.
- Haal ze uit de wok. Bak in het overgebleven vet de champignons en paprika voor ongeveer 4 minuutjes.
- Voeg de lenteui toe en bak een minuutje mee.
- Voeg de kip weer toe samen met de marinade en een flinke el ketchup.
- Bak nog 3 minuten. Ondertussen is je rijst gekookt volgens de bereidingswijze op de verpakking. Serveer de sesamkip op de rijst en strooi er de geroosterde sesamzaadjes overheen.