Lekker met rijst.
Denk aan het uurtje marineren van de kip.
Recept
« Terug naar recepten
Chinese kip met gon-bao saus
PT15M
Chinese kip met gon-bao saus
De blokjes kipfilet worden vooraf gemarineerd (plm. 1 uur) en daarna gebakken met kruiden, prei, gember en knoflook. De marinade wordt ook gebruikt.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
oud Margriet recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese kip met gon-bao saus te bereiden
- Maak in een schaaltje een sausje van sojasaus, sherry, zout, suiker en maizena.
- Laat de kipblokjes hierin een uurtje marineren. Haal de kip uit de marinade. Droog ze een beetje af.
- Bewaar de marinade.
- Verhit de olie in de pan. Bak de uitgelekte kipblokjes hierin rondom bruin.
- Voeg Spaanse peper, sambal, prei, gember en knoflook toe en bak even mee. Voeg de marinade erbij en laat alles plm. 2-3 minuten sudderen.
- Proeven en eventueel nog wat kruiden toevoegen.
- Gooi er eventueel een handje geroosterde pinda`s overheen.