Na vele verschillende flensjes recepten geprobeerd te hebben is het nu eens een keer goed gelukt. Na weer een mislukte poging gooide ik dan mijn beslag weg en ging maar kant en klare halen, maar...die echte Indonesische flensjes zijn echt veel lekkerder, daarom wil ik het graag met jullie delen, het is wel wat werk maar zeer de moeite waard je hebt tenslotte ook meteen een flinke voorraad in je diepvries.
Recept
« Terug naar recepten
Indonesische Loempia's
PT120M
Indonesische Loempia's
Gevulde, zéér dunne gefrituurde flensjes
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
mevr Lies Flohr
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indonesische Loempia's te bereiden
- Kook de hamlappen op een zacht pitje tot het vlees goed gaar is, laat het afkoelen en snij het vlees met de gerookte kipfilet mooi klein. Spoel de bamboe stripes goed af onder stromend water.
- Fruit de ui met de knoflook, voeg er dan alle andere groenten bij behalve de tauge, vermeng alles met het vlees, de kruiden, bouillonblok etc. Spoel de tauge af met kokend water en laat hem goed uitlekken, schep hem door de rest van de vulling. Laat dit alles goed afkoelen.
- Maak een beslag voor de flensjes en giet er zoveel water bij dat je een dunner beslag krijgt als voor pannenkoeken, zorg dat er geen klonjtes in het beslag zitten en schep er de eetlepel olie door met het zout. Laat het beslag een tijdje rusten, er mogen geen luchtbelletjes op het beslag staan anders krijg je gaatjes in je flensje en kan de loempia kapot bakken. Laat een licht ingevette koekenpan goed warm worden en giet er zoveel beslag in dat de bodem net bedekt is en laat het snel uitlopen. Laat het flensje aan de bovenkant drogen (indien er tóch kleine gaatjes in het flensje komen kun je met een kwastje wat deeg erover strijken.) Gooi het flensje met de ongebakken kant onder op een plat bord of schaal en bak zo alle flensjes af. Laat ze goed afkoelen en leg op elk flensje een flinke eetlepel vulling nét onder het midden, zorg dat de groenten mooi compact bij elkaar liggen, sla de onderkant erover dan de zijkanten en rol ze op zodat je kleine rechthoekige envelopjes krijgt, plak ze goed met losgeklopt ei dicht en vouw ze in plasticfolie apart verpakt, zo blijven ze mooi in vorm en scheuren de velletjes niet, ook handig met ontdooien ze gaan niet aan elkaar plakken. Als ze klaar zijn invriezen of frituren, serveer met chilisaus, sambal óf ketjap.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Welke maat koekenpan gebruik jij voor de flensjes?
Groetjes,
Anna.
Chantal zegt:
Groetjes Chantal.