Recept
« Terug naar recepten
Indische pasteitjes
PT90M
Indische pasteitjes
Heerlijke snack voor in de diepvries te hebben.
Bereiding
Hoe Indische pasteitjes te bereiden
Bak het vlees rul in wat olie, was en snijd de groenten heel fijn en voeg dit bij het vlees samen met de kruiden, knoflook, suiker, bouillonblok etc. Laat het goed gaar worden en schep het regelmatig om tot het vocht verdampt is doe er de gare rijstvermicelli bij en meng alles goed door elkaar. Laat het mengsel afkoelen. Maak van alle ingrediënten een soepel deeg, voeg nog wat bloem toe als het deeg te plakkerig is en verdeel het in 40 partjes (afwegen en delen door 40) rol ze uit tot de grootte van de vorm en leg dit over de vorm doe er de vulling op en zorg dat er geen vulling op de rand komt bestrijk een helft van de deegrand dun met geklopt ei en druk de vorm dicht, snijd de restjes deeg aan de buitenkant van de vorm af en haal het pasteitje eruit en zo nog 39 pasteitjes maken. Frituren in hete olie en serveren met een chilisaus of loempiasaus. Je kunt ze allemaal afbakken en invriezen en vervolgens opwarmen in de magnetron.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Een lekkere snack die altijd op voorraad is en zo op tafel, dit recept is bijeengekomen door wat combinaties van de recepten die ik al had uitgeprobeerd en het deeg is makkelijk en goed te rollen.