Misschien een beetje ouderwets maar het blijft nog altijd lekker.
Wij hebben dit gegeten met mijn Kerrierijst-recept.
Recept
« Terug naar recepten
Indisch gekruid gehakt met groenten en pindasaus
PT15M
Indisch gekruid gehakt met groenten en pindasaus
Alles in één pan: lekker gekruid gehakt met sperziebonen, paprika, champignons en pindasaus
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indisch gekruid gehakt met groenten en pindasaus te bereiden
- Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout.
- Verhit een beetje olie in de wok en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Kruid het gehakt met peper, zout, kurkuma, ketoembar en djinten.
- Doe champignons bij het gehakt in de pan. Bak mee tot de champignons
een beetje kleur krijgen. Voeg nu de stukjes paprika, sambal, pindakaas, ketjap, suiker en citroensap en plm. 100 ml water aan het gerecht toe. Laat dit zachtjes pruttelen tot je een mooie niet al te dikke saus hebt. - Voeg als laatste de beetgaar gekookte sperziebonen en de lente-uitjes door het gerecht en warm het geheel nog even door.
- Proef en maak eventueel nog wat op smaak met één van de eerder genoemde kruiden.