KookJij

Indisch gekruid gehakt met ketjap taugé en paprika

Rul gebakken gehakt met stukjes paprika, lente-uitjes en taugé. Indisch gekruid met een scheutje zoete ketjap en wat lekkere kruiden. Niet alleen lekker met rijst maar ook lekker op een broodje.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indisch gekruid gehakt met ketjap taugé en paprika te bereiden

  1. Olie verhitten in een grote koekenpan of hapjespan.
  2. Ui, knoflook, gember en pepers 2 minuten bakken. Gehakt toevoegen en rul en lichtbruin bakken. Kruiden met kerriepoeder, ketoembar, peper en zout.
  3. Paprika toevoegen en paar minuten meebakken.
  4. Ketjap manis en tomatenketchup erdoor roeren.
  5. Vlak voor het opdienen de taugé door het gehakt mengen en alles goed doorwarmen. De taugé moet knapperig blijven.
  6. Garneren met wat gehakte peterselie of selderij

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ooit aten we bij een nichtje ook een soort gerulde gehakt met kruiden en groenten bij de lunch op een wit broodje. We vonden dit zo lekker dat ik zelf aan het experimenteren ben gegaan. Dit recept kwam eruit en we eten dit nu regelmatig als hoofdgerecht met rijst, maar ook vaker op een boterham. Een van mijn succesgerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst