KookJij

Gemarineerde kipfilet met gebakken rijst spitskool prei en mangochutney

Zorg dat je eerst de rijst kookt en die laat afkoelen (kan dus ook met een restje rijst). De kippendij (in stukjes) wordt plm. half uur gemarineerd. Daarna gaan alle ingrediënten stuk voor stuk in de wok. Op het laatst wordt de rijst lekker meegebakken
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemarineerde kipfilet met gebakken rijst spitskool prei en mangochutney te bereiden

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst wat afkoelen.
  2. Meng de gemalen koriander, kerriepoeder, komijn en zout en wrijf de kipblokjes hiermee in. Laat de kruiden met de kipfilet plm. 15 minuten intrekken.
  3. Verhit de olie in een pan. Bak de gekruide kipreepjes hierin rondom bruin. Haal ze uit de pan.
  4. Bak in het overgebleven vet de uisnippers, knoflook en rode peper. Bak de prei en de spitskool plm. 5 minuten mee.
  5. Doe de kipstukjes terug in de pan en roer de sojasaus en de mangochutney erdoor.
  6.  Voeg de rijst hieraan toe en laat alles, regelmatig omscheppend, bakken en goed warm worden.
  7. Maak op smaak met peper en zout.
  8. Garneer de rijstschotel met gehakte peterselie of koriander

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker met een Oosterse komkommersalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan Dijksman

Jan Dijksman zegt:
Goed recept heel smakelijk.voor herhaling vatbaar,
hebben er met vrienden van genoten.