Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde kipfilet met gebakken rijst spitskool prei en mangochutney
PT30M
Gemarineerde kipfilet met gebakken rijst spitskool prei en mangochutney
Zorg dat je eerst de rijst kookt en die laat afkoelen (kan dus ook met een restje rijst). De kippendij (in stukjes) wordt plm. half uur gemarineerd. Daarna gaan alle ingrediënten stuk voor stuk in de wok. Op het laatst wordt de rijst lekker meegebakken
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde kipfilet met gebakken rijst spitskool prei en mangochutney te bereiden
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst wat afkoelen.
- Meng de gemalen koriander, kerriepoeder, komijn en zout en wrijf de kipblokjes hiermee in. Laat de kruiden met de kipfilet plm. 15 minuten intrekken.
- Verhit de olie in een pan. Bak de gekruide kipreepjes hierin rondom bruin. Haal ze uit de pan.
- Bak in het overgebleven vet de uisnippers, knoflook en rode peper. Bak de prei en de spitskool plm. 5 minuten mee.
- Doe de kipstukjes terug in de pan en roer de sojasaus en de mangochutney erdoor.
- Voeg de rijst hieraan toe en laat alles, regelmatig omscheppend, bakken en goed warm worden.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Garneer de rijstschotel met gehakte peterselie of koriander
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met een Oosterse komkommersalade.
Jan Dijksman zegt:
hebben er met vrienden van genoten.