Ik heb bij deze curry rijst gemaakt, die ik eerst heb gekookt en daarna gebakken. Door de rijst heb ik gesnipperde sjalot, lente-uitjes en de rest van de rode peper gemend.
Wie toch het originele recept van Culy.nl wil lezen kijk bij: https://ilovefoodwine.nl/recept/aziatische-zalmcurry/
Recept
« Terug naar recepten
Pittige curry van zalfmfilet zonder room of kokosmelk
PT15M
Pittige curry van zalfmfilet zonder room of kokosmelk
De saus voor deze curry - zonder currypasta -maak je in korte tijd. De zalm gaart in een paar minuten in de saus. Dit recept is voor een deel zelf bedacht en voor een deel van Culy.nl.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige curry van zalfmfilet zonder room of kokosmelk te bereiden
- Verhit de olie in de pan. Bak hierin de stukjes rode peper, gesnipperde rode ui en knoflook op een lage warmtebron zacht. (plm. 5 minuten). Voeg de gemalen koriander, komijn en geelwortel toe en bak dit al roerend plm. 2 minuten mee tot de kruiden gaan geuren. Voeg de tomatenblokjes, geraspte citroenschil, honing en de bouillon toe.
- Laat de saus onder regelmatig roeren ca. 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
- Roer het citroensap erdoor en laat nog ca. 1 tot 2 minuten pruttelen.
- Snijd de zalm in blokjes van plm. 3×3 cm. Doe de zalmblokjes in de saus en laat ze plm. 2 minuten garen (wel even omscheppen).
- Neem de pan van de warmtebron en laat de saus met de zalmblokjes nog plm. 5 minuten nagaren.
- Maak het gerecht verder op smaak met peper en zout (wel eerst even proeven !)
- Garneer met de lente-uitjes, reepjes sjalotjes en gehakte peterselie.