Recept
« Terug naar recepten
Thais currygehakt met prei en paddenstoelen
PT20M
Thais currygehakt met prei en paddenstoelen
Lekker pittige wok-schotel van rundergehakt met shiitake, prei, Thaise groene curry en rode peper.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thais currygehakt met prei en paddenstoelen te bereiden
- Bereid de riijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat ze goed uitlekken in een vergiet en snij de noedels wat kleiner.
- Verhit de olie in de wok. Bak hierin de knoflook, rode peper en gemberwortel 1 minuut. Voeg de Thai groene curry toe en bak even mee tot het gaat geuren.
- Doe het gebakt in de pan en bak dit - steeds omscheppend - mee tot het gehakt rul en lichtbruin is.
- Voeg nu de shi-take paddenstoelen en de prei toe. Bak al omscheppend een paar minuten mee tot de groenten beetgaar zijn.
- Doe de rijstnoedels (wat kleiner gesneden) door het gehaktmengsel.
- Breng het gerecht op smaak met peper, zout, gemalen koriander en oestersaus.
- Voeg op het laatst de ringetjes lente-ui en het selderijgroen toe.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
In mijn verzameling recepten kwam ik een hierop lijkend recept tegen uit een Tip-culinair van 11/1997. Ik heb zoveel aan het recept veranderd dat ik het wel een "eigen" recept mag noemen. De naam heb ik wel overgenomen van het recept uit de Tip.