Atjar boemboe is een heel oud recept dat ik leerde maken tijdens een kookcursus Indonesische keken bij het voormalige Nederlandse Zuivelbureau. Ik heb deze atjar al vaak gemaakt en altijd met veel succes. Deze keer heb ik er wat meer groenten door gedaan en ook de kruiden wat aangepast.
Een heerlijk bijgerecht bij een rijsttafel of Oosterse maaltijd, maak ook gewoon als salade.
Recept
« Terug naar recepten
Atjar boemboe
PT20M
Atjar boemboe
Een Aziatische salade met veel knapperige groenten
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Atjar boemboe te bereiden
- Kook de sukjes sperziebonen een paar minuten ( 3 - 4 ) in water met zout. Laat goed uitlekken.
- Verhit de olie in de pan. Fruit hierin de sjalotsnippers, knoflooksnippers en stukjes Spaanse peper
plm. 1 - 2 minuten. Voeg de koenjit, kerriepoeder, gemberpoeder, azijn, mosterd en suiker toe. - Doe de groenten erbij. Roer alles goed door elkaar. Breng aan de kook en laat alles 3 - 4 minuten zachtjes koken.
Laat de atjar boemboe in het vocht afkoelen. Maak op smaak met zout en witte peper