Recept
« Terug naar recepten
Pittige Aziatische zalmcurry
PT20M
Pittige Aziatische zalmcurry
Deze curry is gemaakt zonder room of kokosmelk . De saus voor deze curry (zonder currypasta`s !) maak je in een korte tijd. De zalm gaart kort in de saus
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Aziatische zalmcurry te bereiden
- Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de stukjes rode peper, gesnipperde rode ui en knoflook op een lage warmtebron zacht. (plm. 5 minuten) Voeg de gemalen koriander, komijn en geelwortel toe en bak dit al roerend plm. 2 minuten mee tot de kruiden gaan geuren.
- Voeg de tomatenblokjes, geraspte citroenschil, honing en de bouillon toe. Laat de saus onder regelmatig roeren ca. 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Roer het citroensap erdoor en laat nog ca. 1 tot 2 minuten pruttelen.
- Snijd de zalm in blokjes van plm. 3×3 cm. Doe de zalmblokjes in de saus in de pan en laat ze plm. 2 minuten garen
(wel even omscheppen). - Neem de pan van de warmtebron en laat de saus met de zalmblokjes nog plm. 5 minuten nagaren.
- Maak het gerecht verder op smaak met peper en zout (wel eerst even proeven !)
- Garneer met de lente-uitjes, reepjes sjalotjes en gehakte peterselie
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ik heb er rijst bij gemaakt die ik vooraf had gekookt en daar na gebakken met gesnipperde sjalot, lente-uitjes en de rest van de rode peper. Smaakte er prima bij.