Deze goulashsoep kost veel minder tijd dan de traditionele goulashsoep met rundvlees, Rundvlees heeft tijd nodig om te garen. De soep is na een dag nog lekkerder.
In plaats van rijst is een kleine pastasoort ook lekker in deze soep.
Recept
« Terug naar recepten
Stevige goulashsoep met gehakt en rijst
PT25M
Stevige goulashsoep met gehakt en rijst
Een snel te maken goulashsoep met onder meer spek, gehakt, u en rijst. en paprika's. De soep kan ook in de slowcooker gemaakt worden.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Slowcooker
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stevige goulashsoep met gehakt en rijst te bereiden
- Verhit de olie in de pan. Bak hierin de spekblokjes bruin.
- Kruid het gehakt met peper, zout, paprikapoeder en nootmuskaat. Voeg het gehakt in plukken toe aan de spekblokjes en bak het gehakt even mee (je mag natuurlijk ook balletjes maken).
- Voeg de uien en de knoflook toe en bak ook even mee tot glazig. Bak het tomatenpuree met de kurkuma en het kerriepoeder ook even mee.
- Doe de stukjes paprika en de kleine blokjes winterpeen bij de rest in de pan. Roer alles goed door en strooi er 2 eetlepel bloem over. Weer goed roeren en dan de bouillon (en eventueel scheutje rode wijn) toevoegen en het blikje tomatenblokjes.
- Doe de rijst, het laurierblad, gerookt paprikapoeder en karwijzaad in de soep. Laat de soep minstens 45 minuten zachtjes koken. Langer mag natuurlijk altijd.
- Maak de soep op smaak met peper, zout, suiker of honing en eventueel een paar druppels maggi of worcestersaus