KookJij

Paprika's Mexicaans gevuld met kidneybonen en gehakt

De paprika's zijn lekker pittig gevuld met een mengsel van kidneybonen, gehakt, champignons en kruiden. Het laagje tortillachips met kaas bovenop de paprika's geven een knapperige bite. De paprika's garen in de tomatensaus in de oven.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paprika's Mexicaans gevuld met kidneybonen en gehakt te bereiden

  1. SAUS: Verhit de olie in een steelpan. Bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak het laurierblad even mee. Voeg de tomatenblokjes toe. Vul de helft van het blikje met water en voeg het water samen met de bouillontablet hieraan toe. Breng de saus aan de kook. Af en toe roeren. Laat de saus zolang sudderen tot je klaar bent met de vulling van de paprika's.
  2. VULLING: Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin het rundergehakt rul en lichtbruin. Kruid het gehakt met peper en zout. Voeg de gesnipperde ui toe en bak even mee.
  3. Voeg nu de champignons, stukjes paprika en jalapeno-pepers toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee onder voortdurend omscheppen. Maak de gehaktmassa op smaak met de picadillo-kruiden en paprikapoeder.
  4. Doe de goed uitgelekte kidneybonen erbij en roer alles goed door elkaar. Roer de tomatenketchup en 3 eetlepels geraspte kaas door de bonen/gehaktmassa.
  5. Verwarm de oven op 200 graden.
  6. Was de overgebleven paprika's. Snij het bovenste kapje met de steelaanzet eraf. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten.
  7. Doe de tomatensaus in een vuurvaste schaal. Vul de paprika's met de gehaktmassa en zet ze in de saus.
  8. Bak de paprika's plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ik vond dit een leuke variatie op een Mexicaanse maaltijd. We vonden de gevulde paprika's erg lekker. Je kunt er rijst bij serveren en een salade is ook altijd lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst