KookJij

Gehaktballen gevuld met roomkaas en prei

Met deze gehaktballen heb ik een prijs (een pannenset) gewonnen bij Smulweb in 2010.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballen gevuld met roomkaas en prei te bereiden

  1. In kom gehakt mengen met 1 ei, peper, nootmuskaat, zout, mosterd en paneermeel.
  2. Kaas in piepkleine blokjes snijden. Roomkaas los roeren. Fijngesneden prei, kruiden en kaasblokjes door de roomkaas mengen.
  3. Roomkaas in vier porties verdelen. Gehaktmengsel in 4 porties verdelen. Van iedere portie gehakt weer 2 platte schijven vormen. Roomkaasmengsel in het midden van een gehaktplak leggen en tweede plak gehakt er op drukken. Druk vooral de zijkanten goed dicht. Vorm er een mooie dichte plak van. Laat de gehaktballen minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast rusten!
    Doe je dit niet, dan gaan de gehaktballen open tijdens het bakken en loopt het kaasmengsel eruit!
  4. Voor de paneerlaag het tweede ei los kloppen. Gehaktplakken eerst goed door het los geklopte ei en dan door het paneermeel wentelen (zijkanten eventueel 2x). (Zonnebloem)-olie (of half olie, half boter) in een koekenpan verhitten. Gehaktplakken - op niet al te hoge warmtebron - rustig rondom gaar en lichtbruin bakken (plm. 20 minuten). Regelmatig draaien.
  5. Nog een mogelijkheid is de ballen eerst snel rondom bruin te bakken en dan in een voorverwarmde oven van 160 graden te zetten gedurende plm. 20 minuten. Dan zijn de ballen nog lekkerder.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Denk aan de rusttijd van 1 uur! (de kaas moet koud zijn voordat de gehaktballen gebakken worden omdat de kaas er anders uit loopt!)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst