Recept
« Terug naar recepten
Gehakballetjes in een pittige zoete ketjapsaus
PT15M
Gehakballetjes in een pittige zoete ketjapsaus
Een recept voor liefhebbers van gember. De gehaktballetjes zijn o.a. gevuld met piepkleine stukjes stemgember. In de ketjapsaus heb ik ook een lepel gembersiroop verwerkt. Ze zijn heerlijk bij bami, mie, nasi, maar ook als borrelballetjes heel erg lekker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehakballetjes in een pittige zoete ketjapsaus te bereiden
- Hak de knoflook en gember heel fijn.
- Doe het gehakt in en kom en meng het met peper, zout, ei, paneermeel, gember, knoflook en sambal.
- Maak platte “koekjes” of kleine balletjes van het gehakt.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca 8 minuten mooi bruin en gaar. Draai de balletjes regelmatig om. Haal de balletjes uit de pan en zet ze even apart.
- Bak het sjalotje in het overgebleven vet in de koekenpan. Voeg de ketjap, gembersiroop en het water toe.
- Roer de maïzena aan met een klein beetje water en roer dit tot een papje. Breng de ketjapsaus aan de kook en roer het maïzenapapje erdoor. Laat de saus nog een paar minuten pruttelen op een lage warmtebron.
- Doe de gehaktballetjes terug in de pan en schep ze door de ketjapsaus.
- Garneer de balletjes met een fijngehakt lente-uitje.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker bijgerecht bij een rijsttafel of bij bami of nasi. Ook heerlijk als borrelhapje. Ik werd geïnspireerd door een recept op internet maar heb er helemaal een eigen draai aan gegeven