Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook samen met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen.
De balletjes zijn ook heel lekker bij een stamppot
Recept
« Terug naar recepten
Indische gehakballetjes in een lekker sausje
PT26M
Indische gehakballetjes in een lekker sausje
Deze gehaktballetjes heb ik gemaakt als onderdeel van een kleine rijsttafel. Het sausje is heel gemakkelijk te maken en erg lekker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
26 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische gehakballetjes in een lekker sausje te bereiden
- GEHAKTBALLETJES. Meng alle ingrediënten voor het gehakt door elkaar. Vorm hiervan kleine
balletjes. - Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballetjes hierin rondom bruin en gaar.
Haal de balletjes uit de pan en zet even apart. - SAUS: Bak in het overgebleen vet de rode-uisnippers met de knoflooksnippers glazig.
- Roer de ketjap, chilisaus, azijn, tomatenketchup erdoor en breng aan de kook. Roer wat water door de saus.