KookJij

Indische gehakballetjes in een lekker sausje

Deze gehaktballetjes heb ik gemaakt als onderdeel van een kleine rijsttafel. Het sausje is heel gemakkelijk te maken en erg lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 26 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische gehakballetjes in een lekker sausje te bereiden

  1. GEHAKTBALLETJES. Meng alle ingrediënten voor het gehakt door elkaar. Vorm hiervan kleine
    balletjes.
  2.  Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballetjes hierin rondom bruin en gaar.
    Haal de balletjes uit de pan en zet even apart.
  3. SAUS: Bak in het overgebleen vet de rode-uisnippers met de knoflooksnippers glazig.
  4. Roer de ketjap, chilisaus, azijn, tomatenketchup erdoor en breng aan de kook. Roer wat water door de saus.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook samen met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen.
De balletjes zijn ook heel lekker bij een stamppot

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst