De volgende dag zijn de balletjes nog lekkerder.
Dit recept is lang favoriet gerecht geweest in onze familie. Op een bepaald moment is het wat op de achtergrond geraakt.
Afgelopen week heb ik de balletjes toch weer eens gemaakt als onderdeel van een Aziatisch buffet voor onze vrienden. Ze vielen erg in de smaak.
Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook als hoofdgerecht met rijst en sperziebonen. Ook lekker als borrelhapje.
Recept
« Terug naar recepten
Chinese gehaktballetjes in pittige zoete saus
PT20M
Chinese gehaktballetjes in pittige zoete saus
Het recept voor de saus vond ik destijds in een klein oud kookboekje "Wina's Culinaria" - Chinees/Indisch.
Het originele recept was bedoeld voor varkenshaas of karbonade en ook werd aan het gerecht aan het einde nog komkommer toegevoegd. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
516 kCal energie
32 Gram eiwit
32 Gram vet
25 Gram koolhydraten
32 Gram eiwit
32 Gram vet
25 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese gehaktballetjes in pittige zoete saus te bereiden
- Meng het gehakt met peper, zout, 2 fijngesneden teentjes knoflook, sambal oelek, losgeklopt ei en paneermeel.
- Verhit de olie in een braadpan of hpjespan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
- Roer de tomatenketchup, chilisaus, basterdsuiker, gemberpoeder, azijn, verkruimelde bouillontablet, worcesteraus en water in een kom door elkaar.
Roer de saus, de gesneden uien en de knoflook met de gehaktballetjes door elkaar en zet de pan op het vuur. Laat het vlees op een lage warmtebron langzaam gaar worden. (De uien en de knoflook worden niet vooraf gebakken, maar gaan zo in de
saus) Eventueel nog wat water toevoegen als de saus te dik wordt.