Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes sweet and sour ( in zoet-zure saus)
PT15M
Gehaktballetjes sweet and sour ( in zoet-zure saus)
Heerlijke kleine gehaktballetjes in een pittige zoetzure saus. Lekker bij de borrel, maar ook heerlijk als onderdeel van een buffet, rijsttafel of alleen met rijst als hoofdmaaltijd. Je kunt er dus alle kanten mee op.
De saus komt uit een Chinees-Indisch kookboekje. Ik heb zelf het recept verzonnen met de gehaktballetjes.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes sweet and sour ( in zoet-zure saus) te bereiden
- Meng het gehakt met peper, zout, aromat, ei en paneermeel en vorm hiervan kleine gehaktballetjes. Snipper de uien en de knoflook.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes hierin rondom bruin.
- Meng de tomatenketchup, chilisaus, basterdsuiker, gemberpoeder, azijn, worcestersaus en 2 a 3 el water. Voeg deze saus bij de gehaktballetjes.
- Doe de rauwe fijngesneden ui en knoflook erbij en zet de pan op het vuur tot de gehaktballetjes gaar zijn.
(plm. 10-15 minuten)
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker bij de borrel (tapas), lekker met rijst en een bak salade of als onderdeel van een rijsttafel