Het vlees is nog lekkerder al het een dag ingetrokken is.
Lekker met rijst en bijvoorbeeld een komkommersalade.
Recept
« Terug naar recepten
Chinees stoofpotje sweet and sour
PT10M
Chinees stoofpotje sweet and sour
De blokje varkensvlees (schouder) worden angebraden met ui en knoflook. Samen met de zoetzure Saus lekker gaar laten pruttelen. Snel klaar.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Slowcooker
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinees stoofpotje sweet and sour te bereiden
- Verhit de olie in de pan. Bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Bak de gesnipperde ui en knoflook even mee.
- Roer de tomatenketchup, chilisaus, basterdsuiker, gemberpoeder, azijn, worcesteraus en water in een pan door elkaar. Meng de saus met het vlees en laat het vlees op een lage warmtebron langzaam gaar worden.
Eventueel nog wat water toevoegen als de saus te dik wordt.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lidy Berkx zegt:
Groetjes Lidy.
Lidy Berkx zegt:
Els Meeuwsen zegt:
Petra Wiggers zegt:
Ik ga in ieder geval gauw jouw hachee maken. Fijne dag nog en groetjes, Petra
Petra Wiggers zegt: