Ik heb deze atjar al vaak gemaakt en altijd met veel succes. In dit recept heb ik er wat meer groenten door gedaan en ook de kruiden wat aangepast.
Echt een heerlijk bijgerecht bij een rijsttafel of Oosterse maaltijd, maar ook gewoon als salade.
Deze atjar kun je gerust 2 dagen tevoren maken. De smaken trekken dan goed in en maken het geheel nog lekkerder
Recept
« Terug naar recepten
Atjar boemboe
PT25M
Atjar boemboe
Aziatische salade met veel groenten.
Atjar boemboe is een heel oud recept dat ik leerde maken tijdens een kookcursus Indonesische keuken bij het voormalige Nederlandse Zuivelbureau.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Atjar boemboe te bereiden
- Kook de stukjes sperziebonen een paar minuten ( 3 - 4 ) in water met zout. Laat goed uitlekken.
- Verhit de olie in de pan. Fruit hierin de sjalotsnippers, knoflooksnippers en stukjes Spaanse peper plm. 1 - 2 minuten.
- Voeg de koenjit, kerriepoeder, gemberpoeder, azijn, mosterd en suiker toe. Doe de groenten erbij. Roer alles goed door elkaar. Breng aan de kook en laat alles 3 - 4 minuten zachtjes koken.
- Laat de atjar boemboe in het vocht afkoelen. Maak op smaak met zout en witte peper.