In plaats van zelf gemaakte kippenbouillon kun je ook bouillon van een blokje maken en wat stukjes kipfilet mee laten
trekken.
Recept
« Terug naar recepten
Overheerlijke kerrie-bloemkoolsoep met kip
PT30M
Overheerlijke kerrie-bloemkoolsoep met kip
Halve bloemkool over. Nog wat zelfgetrokken kippenbouillon met stukjes kip in de vriezer. Daar kun je wat lekkers mee maken! En dat is gelukt. Zo lekker dat we dit zeker vaker willen eten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Overheerlijke kerrie-bloemkoolsoep met kip te bereiden
- Breng de kippenpoot met 1 liter water, soepgroenten, peperkorrels en zout aan de kook. Laat de kip op een lage warmtebron zachtjes garen. Zodra de kip gaar is (prik er even in!) uit de bouillon nemen en af laten koelen. Haal het kippenvlees van de poot en snij dit in kleine stukjes.
- Snij kleine roosjes van de bloemkool. Pel en snipper het sjalotje. Maak de rode peper schoon en snij deze in kleine stukjes.Snij de lenteuitjes in smalle ringetjes.
- Verhit de olie in de pan. Bak hierin het sjalotje en de rode peper 3 minuten. Voeg de kerriepoeder toe en bak even mee.
Maak de soep op smaak met peper, zout en wat worcestersaus.
Een klein beetje suiker maakt de smaak nog intensiever.