Recept
« Terug naar recepten
Eieren in een romige kerrie-kokossaus
PT10M
Eieren in een romige kerrie-kokossaus
Deze overheerlijke eitjes waren een onderdeel van een Oosters etentje. De eieren zijn het lekkerste als je ze een dag tevoren maakt, zodat alle smaken goed zijn ingetrokken
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eieren in een romige kerrie-kokossaus te bereiden
- Kook de eieren hard.
- Pel en snipper de sjalot, Spaanse peper (zonder zaadlijsten en pitjes) en de knoflook heel fijn.
- Maak de paprika schoon: verwijder de zaadlijsten en de pitjes en snij in kleine stukjes.
- Verhit de olie. Fruit hierin de heel fijngehakte ui, sjalot en Spaanse peper glazig. Voeg de stukjes paprika toe en laat deze even meebakken. Voeg de kerrie toe en laat deze ook 1 minuut meebakken. Roer de slagroom en de kokosmelk erdoor en breng alles aan de kook. Laat even inkoken tot de saus wat dikker wordt. Maak op smaak met zout, suiker, ketoembar, laos en djinten en eeen paar druppels citroensap.
- Pel de eieren en doe deze in de saus. Laat afkoelen.
- Voor het opdienen de eieren doormidden snijden.
- Saus verwarmen en de eieren in de saus opdienen.
- Eventueel bestrooien met wat verse koriander of peterselie
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker als bijgerecht bij een Oosters etentje. Lekker als vegetarisch hoofdgerecht met rijst en sperziebonen.