KookJij

Rendang van eieren

Hardgekookte eieren in een pittig gekruide kokossaus.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rendang van eieren te bereiden

  1. Kook de eieren hard. Pel de eieren en prik ze aan alle zijden in met bijv. een vork.
  2. Verhit de olie in een pannetje. Bak hierin de uisnippers en de knoflook glazig. Voeg de sambal, laurier, laos, ketoembar, djinten, djahé en kurkuma hieraan toe en bak de kruiden even mee tot ze gaan geuren.
  3. Voeg de kokosmelk toe en breng alles aan de kook. Laat even zachtjes doorkoken tot de saus wat dikker wordt. Maak de saus op smaak met zout, peper en een paar druppels cttroensap.
  4. Verwarm de eieren in de saus.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze hardgekookte eieren smaken heerlijk bij bijvoorbeeld een rijsttafel, maar ook met een lekker pittig groentegerecht en bijvoorbeeld kerrierijst heb je een heerlijke vegetarische hoofdmaaltijd.
Op internet vind je heel veel recepten van deze "rendag van eieren". maar ik heb mijn eigen versie ervan gemaakt. Beetje gemakkelijker gemaakt dus en het smaakte heerlijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst