Dit is een door mij aangepast recept uit het Duitse tijdschrift "Essen und Trinken". Lekker snel klaar en erg lekker. Hou je niet van worteltjes doe er dan sperziebonen of snijbonen door. Ook lekker.
Vind je de saus te dun? Bind de saus dan met een beetje maïzena. Heerlijk met rijst of gewoon met brood.
Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet in kerrie-kokossaus met groenten en koriander
PT25M
Kipfilet in kerrie-kokossaus met groenten en koriander
Een lekker en snel wokgerecht bestaande uit stukjes kipfilet met worteltjes, champignons en lenteuitjesin een pittig romige kerrie-kokossaus. Lekker met Basmati rijst.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
745 kCal energie
26 Gram eiwit
31 Gram vet
84 Gram koolhydraten
26 Gram eiwit
31 Gram vet
84 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet in kerrie-kokossaus met groenten en koriander te bereiden
- Kipfilet in stukken snijden. Kipfilet goed mengen met 2 eetlepels olie en kerriepoeder. Plm. half uur laten intrekken.
Worteltjes schoonmaken en in schuine stukjes snijden. Uien en knoflook pellen en in stukjes snijden. Spaanse peper schoonmaken en in ringetjes snijden (zaadjes verwijderen!). Champignons schoonmaken en in stukjes of plakjes snijden.
Lente-uitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. - Rest van de olie in de wok verhitten. Kip hierin in gedeelten snel rondom bruin bakken en uit de pan halen.
In het overgebleven vet de ui, Spaanse peper, knoflook en champignons 3 minuten al roerend bakken. Wortelschijfjes toevoegen en even meebakken. - Kokosmelk, chilisaus,verkruimelde kippenbouillontablet en kipfilet toevoegen. Deksel op de pan en alles plm. 10 – 15 minuten laten sudderen tot de worteltjes beetgaar zijn. Champignons en lente-ui toevoegen.
Proeven en eventueel op smaak maken met peper, zout en eventueel wat chilisaus.
Jan zegt: