Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep uit Zanzibar (Supu ya malenge)
PT30M
Pompoensoep uit Zanzibar (Supu ya malenge)
Toen ik op vakantie was op het eiland Zanzibar heb ik daar een heerlijke
pompoensoep gegeten. De soep was lekker kruidig en dat is niet vreemd
als je weet dat Zanzibar het kruideneiland wordt genoemd.
Omdat ik dol ben op pompoensoep ben ik deze keer eens op de Afrikaanse toer gegaan.
Ik heb mijn inspiratie gehaald uit 2 kookboekjes die ik van Zanzibar heb
meegebracht en heb daar zelf mijn eigen creativiteit aan toegevoegd. Zo is
dus het recept voor deze heerlijk kruidige pompoensoep ontstaan.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
inspiratie uit kookboekjes, zelf aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep uit Zanzibar (Supu ya malenge) te bereiden
- Verwarm een beetje olie en fruit hierin de fijngesneden ui, knoflook, gember en peper. Voeg de kerrie en geplette kruidnagels toe.
- Doe daarna de in blokjes gesneden pompoen en tomaat toe.
- Schep alles door elkaar en voeg de bouillon toe. Laat het geheel 15 tot 20 minuten zachtjes koken en pureer het geheel met een staafmixer.
- Voeg de kokosmelk en de fijngesneden koriander toe.
- Maak eventueel op smaak met peper en zout.