KookJij

Pompoensoep met sinaasappel, kardemom, kokosmelk en koriander

Eens een heel andere pompoensoep en erg lekker om een keer mee te variëren. Iets met sinaasappel en kardemom leek me wel lekker om te proberen, sinaasappel omdat het zo lekker fris is en kardemom is de kruidige smaak die daar perfect bij aansluit. De soep heeft door de kardemom, koriander en kokosmelk een heerlijke Aziatische touch gekregen. Zeker eentje die hier in ieder geval nog vaker op tafel komt.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoensoep met sinaasappel, kardemom, kokosmelk en koriander te bereiden

  1. Verwarm olie in een grote soeppan en fruit hierin de gehakte knoflook en gesnipperde ui enkele minuten, voeg dan de geplette kardemompeulen en het korianderpoeder toe.
  2. Snij de prei in grove stukken en doe deze erbij, schep alles door elkaar en doe dan hetzelfde met de pompoen. Als je de pompoen goed schoon schrobt hoef je deze niet te schillen. Zorg dan wel dat het lang genoeg kookt zodat ook de schil zacht genoeg is om te pureren.
  3. Rasp de gember en snij de peper fijn en voeg deze allebei toe aan het geheel. Schepweer alles door elkaar en voeg een gedeelte van de bouillon toe zodat alles onder staat.
  4. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen (of totdat de pompoen zacht is) en pureer dan met de staafmixer alles tot een gladde massa. Haal de kardemompeulen er zoveel mogelijk uit. Voeg de overgebleven bouillon toe.
  5. Voeg dan de kokosmelk, sinaasappelsap en sinaasappelrasp toe en roer de soep goed door.
  6. Garneer met korianderblaadjes en een schijfje sinaasappel. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst