Recept
« Terug naar recepten
Aziatische Pompoensoep
PT30M
Aziatische Pompoensoep
Door gebruik te maken van Aziatische kruiden krijgt deze pompoensoep
een typische Aziatische touch.
Ik heb verse gember gebruikt maar die is prima te vervangen door de
variant uit een potje en in plaats van de sambal die ik gebruikte kun je ook
een verse peper nemen.
De verse koriander die ik eigenlijk altijd wel in de koelkast heb was helaas
niet meer "vers" genoeg maar gelukkig had ik nog wat in de vriezer liggen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aziatische Pompoensoep te bereiden
- Snij ui en knoflook fijn en fruit die in een scheutje olie.
- Schrob de buitenkant van de pompoen, verwijder de binnenkant en snij hem in blokjes, voeg deze toe aan het ui/knoflook mengsel, voeg indien nodig een beetje olie toe.
- Voeg gember, kerrie, komijn, sambal, peper, zout en suiker toe en schep alles goed door elkaar.
- Doe de bouillon erbij en laat het net zolang garen totdat de pompoen bijna uit elkaar valt.
- Zet de staafmixer erin en pureer alles tot een gladde massa.
- Voeg de kokosmelk toe en meng deze goed door de vloeistof.
- Voeg de fijngesneden koriander toe en schep de soep in kommen.
- Garneer eventueel met een beetje geroosterde pompoenpitten.