Recept
« Terug naar recepten
Rode kipcurry met (spits)kool en champignons
PT30M
Rode kipcurry met (spits)kool en champignons
Met dit curry gerecht kun je eindeloos variëren. De basis blijft steeds hetzelfde maar de spitskool kun je vervangen door Chinese kool, paksoi of zelfs door gewone witte kool.
In plaats van gewone champignons kun je ook kastanje champignons, oesterzwammen of shi-take nemen. het is dus eigenlijk gewoon een beetje afhankelijk van wat je in huis haalt of wat je voorhanden hebt. Doordat je de groenten gewoon in de curry doet trekken de smaken goed door elkaar en is het gerecht ook prima geschikt om het voor 2 dagen tegelijk klaar te maken. De 2e dag is het misschien zelfs nog lekkerder en ook invriezen is geen enkel probleem.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode kipcurry met (spits)kool en champignons te bereiden
- Doe de olie in een wok en bak hierin de knoflook met de peper.
- Voeg eerst de curry pasta toen en laat dit eventjes meebakken daarna de kokosmelk erbij.
- Als het kookt mag de kipfilet erbij. (ongeveer 10 minuten op een hoge stand)
- Dan gaat de basilicum, kaffir lime leaves, vissaus, en de suiker erbij.
- Voeg daarna de spitskool, champignons en ui toe.
- De groenten laten garen naar smaak.
- Als laatste garneren met koriander en lenteui.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Het meest voor de hand liggende is rijst, maar ook noedels zijn hier erg lekker bij.