Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart met een Thaise touch
PT60M
Hartige taart met een Thaise touch
Ik ben een ontzettende liefhebber van de Thaise keuken maar ik hou ook heel erg van hartige taarten. Een leuke uitdaging dus om daar een nieuw gerecht mee te bedenken.
Met als basis gehakt is daar natuurlijk wel iets lekkers mee te brouwen. Ik heb spitskool gebruikt maar je zou ook Chinese kool of Paksoi kunnen nemen.
Voor de Thaise touch heb ik kokosmelk gebruikt, curry, kaffir lime leaves, vissaus en natuurlijk voor de finishing touch, koriander.
Dat het project geslaagd was bleek wel want de taart was tot de laatste kruimel op.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart met een Thaise touch te bereiden
- Snij de kool zo fijn mogelijk, pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn, klop de eieren met de kokosmelk en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak het gehakt rul en voeg de knoflook, ui en kool toe. (ongeveer 10 tot 15 minuten).
- Vet intussen de bakvorm in met boter en bekleed de vorm met de plakjes deeg.
- Voeg de curry, vissaus, kafiir lime leaves en suiker toe aan het gehakt/kool mengsel toe en proef of het op smaak is, voeg eventueel peper en/of zout toe.
- Verdeel het gehakt/kool mengsel over het deeg in de bakvorm.
- Schenk het kokosmelk/ei mengsel over het geheel. En vouw de rand van het deeg een beetje over de taart.
- Bak de taart ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Als de taart uit de oven komt garneren met grof gesneden koriander.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer er lekker (cassave) kroepoek bij.