Recept
« Terug naar recepten
Thaise wok met Paksoi
PT30M
Thaise wok met Paksoi
Een heerlijk licht en slank Thais wokgerecht met paksoi.
Gezond en lekker kan dus ook heel goed samengaan.
Voeg de fijngesneden paksoi en de lente ui pas op het laatste moment toe voor een knapperige "bite".
Vergeet de koriander niet want die zorgt voor de typische Thaise smaak.
De cashewnoten zijn optioneel en mensen met een notenallergie kunnen ze gewoon weglaten.
Gebruik dan ook geen arachideolie (pinda) maar een andere wokolie.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise wok met Paksoi te bereiden
- Groenten/kruiden schoonmaken en snijden en kip snijden.
- - Olie in de wok, knoflook en peper fruiten.
- Kipfilet bakken, ui erbij, daarna de paprika.
- Voeg dan de ketjab, vissaus, oestersaus en suiker toe.
- Daarna limoengras of de limoenblaadjes erbij.
- Als laatste de paksoi en lente ui.
- Garneer met koriander.
- Optioneel: cashewnoten toevoegen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveren dit met Thaise Jasminrijst of met noedels.