KookJij

Lentewok met asperges, peultjes, lente ui & kip

Dit is zo`n recept dat in de aspergetijd voor de nodige afwisseling kan zorgen. Omdat de asperges nu volop verkrijgbaar zijn maak ik er elke week weer iets anders mee, naast de vaste items die regelmatig terugkomen. Toen ik peultjes zag liggen dacht ik weer aan deze heerlijk combinatie. De thaise invloeden zijn terug te vinden in de koriander, kaffir lime leaves en vissaus. Deze ingrediënten geven het gerecht een heerlijke Thaise twist.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lentewok met asperges, peultjes, lente ui & kip te bereiden

  1. Olie in een wok en de kipfilet samen met de fijngesneden knoflook en peper (als je van pittig houd kun je de pitjes erin laten zitten).
  2. Als de kip begint te garen voeg je sojasaus, vissaus, oestersaus, gembersiroop en de kaffir lime leaves toe, en als de kip gaar is voeg je de uitgelekte asperges en peultjes toe.
  3. Voeg als laatste de lente ui toe.
  4. Garneren met fijngesneden koriander.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer het met basmati rijst of noedels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst