Recept
« Terug naar recepten
Thaise kip/cashew van de kookles in Thailand
PT30M
Thaise kip/cashew van de kookles in Thailand
Dit recept heb ik voor het eerst gemaakt op de Thaise kookles in Chiang Mai in Thailand. Ik heb het een beetje aangepast aan mijn smaak want in het originele recept zit geen paprika, geen shitake of champignons, minder ui/lenteui en zelfs geen koriander. Om toch een beetje groente binnen te krijgen zonder dat je er meteen een tweede gerecht bij moet maken heb ik het een en ander uitgeprobeerd en ben ik uiteindelijk hier op uitgekomen. De koriander geeft de typisch Thaise smaak aan het gerecht.
Zoals het nu uiteindelijk geworden is komt het vaak bij ons op tafel.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise kip/cashew van de kookles in Thailand te bereiden
- Doe de olie in de wok en als die warm is de knoflook en de peper erbij. Let op niet laten verbranden!!!
- Dan de kipfilet erbij en als die bijna gaar is de vissaus, oestersaus, ketjab en suiker erbij. Meng dit goed door elkaar.
- Voeg de uien, paprika, shi-take (champignons) toe en blijf tussendoor steeds goed wokken.
- Op het laatste moment de lenteui, cashewnoten en de koriander erdoor.