Serveren met Pandan of Basmati rijst.
Een tip voor mensen die het ook willen maken: veel toko`s verkopen ook eigen gemaakte curry pasta. Zo kun je verse curry pasta kopen zonder teveel gedoe.
Recept
« Terug naar recepten
Thaise groene kipcurry van de kookles in Thailand
PT30M
Thaise groene kipcurry van de kookles in Thailand
Dit is nog een recept dat ik ook heb gemaakt op de Thaise kookles in Chiang-Mai,in Thailand.
Niet uniek in zijn soort misschien want er zijn heel veel recepten van Thaise curry, maar wel een recept dat klopt als een bus en dat bovendien heel erg lekker is.
De Thaise basilicum is soms nogal moeilijk te verkrijgen maar vervang ik dan door "gewone" basilicum.
De Thaise aubergine`s kun je nog wel eens op de markt kopen maar doe geen extra moeite, een "gewone" aubergine doet het ook prima.
Verder wil ik nog even waarschuwen voor de "kant-en-klare" groene curry, want daarin zitten zeer grote verschillen. De ene is redelijk mild terwijl een andere zéér scherp kan zijn.
Voorzichtigheid is dus geboden!!!
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Een beetje van de kookles en een beetje van mezelf.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise groene kipcurry van de kookles in Thailand te bereiden
- Bak de currypasta in arachide olie.
- Voeg de kokosmelk toe.
- Doe de kip en de kaffir lime leaves erbij.
- Voeg even later de suiker en de vissaus toe.
- Daarna de aubergines erbij.
- Als het vlees gaar is de basilicum en de gesneden peper toevoegen.