Recept
« Terug naar recepten
Romige Thaise viscurry met prei & paprika
PT30M
Romige Thaise viscurry met prei & paprika
Het idee voor dit heerlijke gerecht kwam ik tegen in de nieuwsbrief van VISRECEPTEN. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt, want in minder dan een half uur staat deze heerlijk geurende curry op tafel. Een prettige bijkomstigheid is dat de ingrediënten allemaal goed verkrijgbaar zijn zodat je niet stad en land af hoeft te lopen om je inkopen te doen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Nieuwsbrief van visrecepten. Zelf helemaal aangepast, bereid, gefotografeerd en heerlijk gegeten
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige Thaise viscurry met prei & paprika te bereiden
- Snij de vis in blokjes, snij de prei en de ui in ringen en de paprika in reepjes.
- Verwarm de olie in een wok en fruit hierin de ui, voeg daarna de prei en paprika toe en bak dit 2 tot 4 minuten mee.
- Schep de currypasta en bak dit ongeveer 1 tot 2 minuutjes mee.
- Schenk de kokosmelk erbij en breng het geheel tegen de kook. Voeg de vissaus, suiker en tamarindepasta toe.
- Wil je graag veel saus dan kun je hier eventueel nog wat visbouillon toevoegen.
- Doe de vis en de scampi's in de curry en stoof dit in 6 tot 10 minuten gaar. De saus kookt dan wat in. Indien nodig kun je nog wat allesbinder toevoegen voor een wat dikkere saus.
- Garneer met de koriander en serveer er rijst bij.