Serveer hier Thais Jasmine rijst bij. Ook lekker met een frisse komkommersalade en cassave kroepoek.
Kin hai aroi (eet smakelijk)
Recept
« Terug naar recepten
Rode curry met eend en lychees
PT30M
Rode curry met eend en lychees
Soms vind ik het leuk om weer eens een keer door mijn verzameling kookboeken te spitten. Dan kom ik weer eens leuke en lekkere dingen tegen die ik misschien zelf nooit bedacht zou hebben.
Zo kwam ik dus op deze curry. Dit recept komt uit het kookboek -de verse Thaise keuken- en het boek spreekt me vooral aan omdat er heerlijke authentieke Thaise recepten in staan voor verse en gezonde maaltijden.
Ik heb het recept naar eigen inzicht hier en daar een beetje aangepast en een heerlijk gerecht was het gevolg. We hebben er echt van zitten smullen.
Ik heb er de heerlijk geurende Thai Jasmine rijst bij geserveerd. De rijst is wel altijd een beetje plakkerig maar laat je er niet door afschrikken want de smaak is fantastisch.
GEZONDHEIDSTIP: Eend is een uitstekende bron van zink en een goede bron van ijzer. Het bevat driemaal zoveel ijzer als kip. Verder bevat het evenveel eiwit als kip en kalkoen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Uit het kookboek "de verse Thaise keuken" hier en daar aangepast en in eigen keuken bereid en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rode curry met eend en lychees te bereiden
- Snij de eendenborsten in dunne plakjes, hak de knoflook en de gember fijn.
- Maak een marinade van de sesamolie, sojasaus, piment, knoflook en gember en laat de eend hierin 1 tot 2 uur marineren.
- Verwarm olie in een wok en bak hierin de curry pasta ongeveer 2 minuten op een matig vuur, voeg eerst het vlees en daarna de kokosmelk en de bouillon toe en laat het vlees hierin garen (5 tot 10 minuten).
- Voeg de vissaus, suiker, limoenblaadjes, lychees en de tomaatjes toe en laat het nog ongeveer 2 minuutjes sudderen let op dat de tomaatjes niet kapot koken.