Recept
« Terug naar recepten
Groene curry met broccoli, bloemkool & kip
PT30M
Groene curry met broccoli, bloemkool & kip
Dit is ook weer zo`n heerlijk curry gerecht waar ik dol op ben. Als je eenmaal in aanraking bent geweest met de Thaise keuken kun je nooit meer zonder. Tenminste dat heb ik aan Thailand overgehouden sinds ik er een keer ben geweest. Alleen al de geur van de groene curry doet me watertanden.
Het gerecht is uitermate geschikt om mee te variëren, daarom heb ik deze keer broccoli en bloemkool gebruikt. Het was een goede keuze en dus wil ik het graag met jullie delen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene curry met broccoli, bloemkool & kip te bereiden
- Snijd de kipfilet in blokjes, de uien in halve ringen, de koriander, knoflook en peper fijn.
- Was de broccoli en de bloemkool en maak roosjes en kook water (waterkoker) en giet dit op de roosjes, laat dit +/- 10 minuten staan en giet ze daarna in een vergiet om uit te lekken
- Verhit olie in een wok en bak hierin de knoflook met de peper, let op dat het niet verbrand.
- Bak hierbij de groene curry en dan gaat ook de kokosmelk erbij.
- Als het kookt voeg je de kipfilet toe, na +/- 10 minuten de kaffir lime-leaves, de vissaus en de suiker erbij
- Voeg hierna de uien de uitgelekte broccoli en bloemkool toe, laat het geheel nog eventjes garen en doe er als laatste de koriander bij
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer er Pandan of Basmati rijst bij. Ook is het lekker met noedels