Recept
« Terug naar recepten
Wokschotel met kip, broccoli, kaki en cashewnoten
PT30M
Wokschotel met kip, broccoli, kaki en cashewnoten
Al vaker had ik ze wel eens gekocht op de markt of bij de groenteboer en
ook bij de supermarkt kom je ze gewoon tegen in het najaar. Maar verder
dan gewoon uit het vuistje, in een smoothie of toetje was ik nog nooit
gekomen. De kaki dus!
Tijd dus om er eens een keer iets anders mee te verzinnen. Kip leek me wel
een geschikte combinatie dus durfde ik het wel aan. En zo is met een
beetje van dit en een beetje van dat dit verrassende nieuwe gerecht
ontstaan. Heerlijk licht en supergezond en daarbij ook nog eens heel erg
lekker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wokschotel met kip, broccoli, kaki en cashewnoten te bereiden
- Broccoli in roosjes verdelen, blancheren en laten uitlekken, lente uitjes en koriander snijden, kaki's wassen en snijden, knoflook en peper fijnhakken, kipfilet in dunne plakjes snijden.
- Fruit in een wok met olie de knoflook, peper en kerrie.
- Voeg de kokosmelk toe.
- Doe er dan de kip en de chilisaus bij en laat dit ongeveer 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Voeg de (warme) kippenbouillon toe en pas als het weer kookt de broccoli en kaki erbij, schep dit allemaal goed door elkaar zodat het alles goed warm kan worden.
- Voeg als laatste de lente ui, koriander en cashewnoten toe.
- Garneer eventueel met een achtergehouden takje koriander.