KookJij

Gebakken mie met garnalen op z'n Thais

Dit is een van de bekendste noedel gerechten uit Thailand. Het idee heb ik uit een Thais kookboek maar ik heb zowel aan de bereidingswijze gesleuteld als de ingrediënten aangepast naar mijn smaak. Het resultaat was in ieder geval voor herhaling vatbaar daarom heb ik het maar meteen opgeschreven zodat ik het niet meer kan vergeten.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Thais kookboek, door mij aangepast en veranderd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken mie met garnalen op z'n Thais te bereiden

  1. Kook de noedels zoals op de verpakking is aangegeven en spoel ze daarna af met koud water, snij de wortels, en de lente ui, hak de knoflook en de koriander (evt.de peper ook) maak roerei van de eieren, maak een sausje van de tamarinde, tomaten ketchup en de vissaus en de (cayenne)peper.
  2. Verhit olie in een wok en fruit hierin de knoflook.
  3. Voeg eerst de wortel en daarna de garnalen toe.
  4. Wok dit nog 1 tot 2 minuutjes en voeg dan het roerei toe.
  5. Verwarm dit en voeg dan de mie en het sausje toe.
  6. Roerbak dit totdat de mie warm begint te worden en voeg dan de taugé en de lente ui toe.
  7. Als laatste gaan de cashewnoten en de koriander erbij.
  8. Wok het geheel nog ongeveer 5 minuten zodat alles goed warm is, maar zorg ervoor dat de groenten nog hun bite behouden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst