Ik had nog wat spullen over van een ander Thais gerecht en omdat ik niet
zo van het weggooien ben heb ik er deze gewone Nederlandse snijbonen
een bijzonder tintje mee gegeven. Anders gezegd een rare snijboon dus.
Dit smaakt niet alleen heerlijk bij andere Thaise gerechten maar je kunt hier
ook een gewone Hollandse Pot bijzonder mee maken.
Recept
« Terug naar recepten
Snijbonen met een Thais tintje
PT20M
Snijbonen met een Thais tintje
Snijbonen zou je misschien niet zo snel verwachten in een Thais gerecht.
Maar juist door die Thaise ingrediënten kun je er wel een heerlijk Thais tintje
aan geven.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snijbonen met een Thais tintje te bereiden
- Rooster de sesamzaadjes en zet ze eventjes apart, ontdoe de rode peper van de zaadjes en snij in hele fijne reepjes, schil de gember en hak fijn, plet de knoflook en hak fijn, snij de koriander grof, snij de lente uitjes in ringetjes, top de snijbonen en snij ze in stukken van 1 tot 2 cm. Giet er kokend water overheen en laat dit 5 tot 10 minuten staan. De snijbonen laten uitlekken.
- Verhit Arachide olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de gember.
- Voeg de uitgelekte snijbonen toe en wok dit samen ongeveer 5 minuutjes.
- Voeg rode peper, lente ui en taugé toe en wok dit geheel even.
- Blus dit af met het limoensap, sojasaus en de vissaus en voeg de palmsuiker toe.
- Wok dit nog heel even totdat alles goed gemengd is en voeg dan de koriander toe.
- Garneer met de sesamzaadjes.