Recept
« Terug naar recepten
Salade met Thaise biefstukpuntjes
PT15M
Salade met Thaise biefstukpuntjes
Een heerlijke salade met een explosie aan smaken. Zout, zoet, zuur en
pittig alles tegelijk. In een mum van tijd op tafel en verslavend lekker zoals
de meeste gerechten uit de Thaise keuken.
Dit maak je zo eventjes snel als lunchgerecht of als maaltijdsalade met wat
brood erbij. Echt superlekker en in een handomdraai gemaakt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met Thaise biefstukpuntjes te bereiden
- Verdeel de sla over 2 borden, rooster de sesamzaadjes en zet ze eventjes apart, ontdoe de rode peper van de zaadjes en snij in hele fijne reepjes, schil de gember en hak fijn, plet de knoflook en hak fijn, pluk de blaadjes koriander van de steeltjes, snij de lente uitjes in ringetjes, snij de biefstukken in puntjes/blokjes.
- Verhit Arachide olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de gember.
- Voeg de biefstukpuntjes toe en schroei ze rondom dicht in ongeveer 2 tot 3 minuten.
- Voeg rode peper, lente ui en taugé toe en wok dit geheel even.
- Blus dit af met het limoensap, sojasaus en de vissaus en voeg de palmsuiker toe.
- Wok dit nog heel even totdat alles goed gemengd is en verdeel dit dan over de 2 borden met sla.
- Garneer met de sesamzaadjes en de korianderblaadjes