Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes met pindasaus op Thaise wijze
PT30M
Gehaktballetjes met pindasaus op Thaise wijze
Als je van de Thaise keuken houd is dit een topper en bovendien erg makkelijk te maken met ingrediënten die hier goed verkrijgbaar zijn.
Lekker met papajasalade en rijst.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes met pindasaus op Thaise wijze te bereiden
- Doe het gehakt met de knoflook, gember, limoenrasp, sojasaus, vissaus en currypasta in een kom, kneed alles goed door elkaar en kneed ongeveer 20 balletjes.
- Bak ze rondom bruin in een beetje braadboter of olie en laat ze 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen. Intussen maak je de pindasaus.
- Doe de pindakaas, kokosmelk, suiker, limoensap, vissaus, currypasta, sojasaus, knoflook en gember in een pan en roer alles goed door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje water toe tot je de gewenst sausdikte hebt en laat het nog even zachtjes sudderen.
- Schep dan de ballen in een schaal, doe er saus overheen en garneer met gefrituurde uitjes, geroosterde pinda's en korianderblaadjes.