KookJij

Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept.

Kai Panang een zeer populaire curry uit Thailand. Iets pittig en kruidig van smaak en ook niet verkeerd...... gemakkelijk te maken en binnen 30 minuten op tafel. Ik heb alleen geen pakje boemboe van rode curry van Conimex gebruikt, maar ben gaan zoeken op internet naar een recept en dat heb ik gebruikt. Thaise-boemboe-rode-curry-zelf-maken-is-zo-gebeurdEn..... je zou het niet verwachten, maar kruiden en pittige voedingsmiddelen zijn goed om te eten tijdens een hittegolf. Het is ook niet voor niets dat vaak in warme landen op het zuidelijk halfrond pittig gegeten wordt. Dit verhoogt je lichaamstemperatuur en bevordert zo het zweten, zodat het lichaam beter op de juiste temperatuur blijft. Het eten van salades in alle soorten en maten helpt bij het op peil houden van de vochthuishouding in je lichaam. Sla bevat veel water en is licht verteerbaar, zodat het lichaam minder energie nodig heeft bij het verteren van je maaltijd en die energie weer kan gebruiken om af te koelen. Voor komkommers geldt hetzelfde.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: A D krant eigen tekst en foto
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kai Panang ( Thaise Kip in Pindacurry) Een geliefd en populair recept. te bereiden

  1. Verwarm 2 el olie in de wok en fruit de rode ui even aan.
  2. Voeg dan de paprikablokjes en de knoflook toe en roerbak ook even mee.
  3. Bak dan de kip blokjes 5 minuten mee. Haal het kip mengsel uit de wok en verwarm de laatste eetlepel olie.
  4. Fruit daarin de boemboe rode curry met 1 eetlepel kokosmelk 3 minuten totdat de boemboe begint te geuren.
  5. Dan gaat de pindakaas en de kokosmelk erbij. Alles even goed doorroeren totdat de pindakaas is opgelost. Hup het kip mengsel erbij en 10 minuten op een zacht vuurtje laten pruttelen.
  6. Ondertussen kook je de pandanrijst volgens de beschrijving op de verpakking en kun je de komkommer als je die erbij wilt serveren in kleine blokjes snijden en de kruiden schoonmaken.
  7. Serveer de Kai Panang in kommetjes met de gekookte rijst en blokjes komkommer en garneer eventueel met de verse kruiden en bosui.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Met dit gerecht waan je je in het mooie Thailand. Onder een boom in de schaduw dit eten, maar thuis op het terras smaakt het even lekker en kun je je al dromend in Thailand wagen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst