KookJij

Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker)

Deze klassieker wordt ook wel Kip Kung Pao genoemd en staat in een vloek en zucht op tafel. Zeker van belang, als je niet lang in de keuken wil vertoeven na een vermoeiende werkdag, maar wel iets lekkers wilt eten. Bovendien waren de cashewnoten( die ik nog meende te hebben) door manlief al opgesnoept :) Dus dan maar wat pinda's ervoor in de plaats geroosterd.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chinese Kung Po Kai ( Een Chinese Klassieker) te bereiden

  1. Snij de kippendijen in hapklare brokjes en verwijder zoveel mogelijk vet .
  2. Neem een ruime eetlepel oestersaus en roer dat door de kip en laat even staan.
  3. Snij ondertussen de paprika's in blokjes , snipper de knoflook en snij de lenteui in stukjes van 1 cm.
  4. Verhit op middelhoog vuur een hoeveelheid olie naar keuze in de wok en bak de kip 3-4 minuten bruin.
  5. BELANGRIJK niet omscheppen, maar rustig laten bakken. Omdat de kip gemarineerd is loop je de kans, dat de stukjes minder snel bruin en krokant bakken. Keer de blokjes na 3-4 minuten en laat ook deze kant van de blokjes bruinen.
  6. Als de kip mooi gekleurd is voeg je de knoflook toe.
  7. Bak 1 minuut. Schuif de kipblokjes naar één kant en voeg dan de paprika en lenteui toe.
  8. Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  9. Bak dit zonder roeren circa 5 minuten. Roer dan alles rustig door elkaar en voeg de hoisinsaus en de sambal toe. Laat nog een minuutje bakken .
  10. Serveer de Kung Po Kai op de rijst , strooi er nog wat fijne ringetjes lenteui over en leg er wat cashewnoten ( pinda's ) naast. En geniet ervan. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Helaas waren de
cashewnoten( die ik nog meende te hebben) door manlief al opgesnoept .
Dus dan maar wat ongezouten pinda's ervoor in de plaats geroosterd. Smaakt ook prima.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst