Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse ovenschotel met gehakt , groente en een dakje van röstrondjes.
PT50M
Italiaanse ovenschotel met gehakt , groente en een dakje van röstrondjes.
Rundergehakt op smaak gebracht met kruiden en lekker rul gebakken. Groente fruiten en wat kookroom erdoor. In een ovenschaal en afgedekt met de rondjes rösti. Mozzarella eroven en hop in de oven ermee om de kaas te laten smelten.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse ovenschotel met gehakt , groente en een dakje van röstrondjes. te bereiden
- Rul het gehakt in een klein scheutje olijfolie en breng hert op smaak met basilicum, oregano, paprikapoeder peper en zout. ( alles naar smaak)Haal uit de pan en zet even opzij
- Verwarm nog wat olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook zachtjes enkele minuten. Voeg de paprikastukjes toe en bak enkele minuten mee.
- Voeg als laatste de spitskool en prei toe en bak ook even mee. Roer er het scheutje kookroom door en stort het mengsel in een ovenschaal.
- Dek de ovenschaal af met de röstirondjes en strooi er de geraspte mozzarella over.
- Zet voor 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden , totdat ed kaas gesmoolten is.
- Garneer met wat ringetjes bosui en serveer.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Van het etentje voor mijn zus en haar man had ik wat groente over. Een duik in de vriezer leverde rundergehakt , wat mozzarella en enkele röstirondjes op. Deze laatste werden de toplaag van de ovenschotel.