KookJij

Thaise groene rundvleescurry (Kaeng Keow Wan Nua)

Deze curry komt uit het boek 70 Thaise curries geschreven door Vatcharin Bhumichitr. Ik heb al vaker een curry uit dit boek gemaakt en elke keer weer opnieuw is het smullen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: 70 Thaise curries geschreven door Vatcharin Bhumichitr zelf aangepast en in eigen keuken bereid en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise groene rundvleescurry (Kaeng Keow Wan Nua) te bereiden

  1. Verhit de olie in een wok en roer de currypasta erdoor.
  2. Doe het vlees erbij en roerbak tot het net niet meer rood is.Voeg de kokosmelk toen en blijf roeren tot het kookt.
  3. Doe de bouillon erbij en breng het aan de kook.
  4. Voeg de aubergine, chilipeper, vissaus en suiker toe en laat de curry zachtjes sudderen tot de aubergines gaar zijn.
  5. Roer vlak voor het opdienen de korianderblaadje erdoor.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Ik heb hier en daar een paar aanpassingen gedaan en ingrediënten gebruikt die hier makkelijk overal verkrijgbaar zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld een gewone aubergine gebruikt in plaats van de ronde Thaise aubergines die in dit recept beschreven staan. De Thaise zijn nogal moeilijk te bemachtigen en toen ik een paar jaar geleden in Thailand een kookles heb gehad hebben ze me daar verteld dat ze goed te vervangen zijn door de aubergines zoals wij ze kennen. Verder heb ik de zoete basilicum vervangen door koriander die tegenwoordig in elke supermarkt makkelijk verkrijgbaar is en die veel Thaise gerechten een heerlijk accent geeft.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst