Recept
« Terug naar recepten
Thaise groentesoep met groene asperges
PT30M
Thaise groentesoep met groene asperges
Ik ben dol op asperges in alle soorten en kleuren. Voor mijn Thaise
gerechten neem ik vaak groene asperges. Het voordeel daarvan is dat ze
het hele jaar door verkrijgbaar zijn. In deze groentesoep Thaise stijl heb ik
dus ook de groene gebruikt. Je hoeft in tegenstelling tot de witte
soortgenoten alleen de onderste stukjes te schillen want die kunnen nog
wel eens wat taai en houtachtig zijn.
Je kunt ook nog variëren met andere groenten zoals, peultjes of sugar
snaps, paddenstoelen en lente ui en in plaats van glasnoedels kun je ook
andere noedels zoals bijvoorbeeld mie hoen gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise groentesoep met groene asperges te bereiden
- Noedels weken/koken volgens de gebruiksaanwijzing.
- Onderste gedeelte van de asperges schillen en de houtige uiteinden eraf snijden. Prei in dunne ringen snijden en wassen.
- Ui snipperen, knoflook hakken, peper ontpitten en fijn snijden. Olie verhitten en ui, knoflook en peper fruiten.
- De asperges en stukjes snijden en samen met de prei bij het ui, knoflook, peper mengsel aanstoven. Citroengras kneuzen en toevoegen.
- Heet water en bouillonblokken toevoegen, daarna limoensap, vissaus, ketjab en geraspte gember toevoegen en het geheel ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes laten pruttelen.
- De kokosmelk toevoegen en nog even laten koken. Haal dan de pan van het vuur en voeg de uitgelekte noedels en de fijngesneden koriander toe.
- Vlak voor het opdienen even het citroengras eruit halen.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
TIP: Wist je trouwens dat je citroengras (sereh) heel makkelijk in de vriezer kunt bewaren? Dat spaart je weer een extra ritje naar de toko uit.