Recept
« Terug naar recepten
Kruidige kip kerrie met ananas en champignons
PT60M
Kruidige kip kerrie met ananas en champignons
Deze Indonesische kip kerrie is heerlijk kruidig door de zelfgemaakte pasta
van verse ingrediënten en de garam masala. Heb je liever een mildere
kerrie gebruik dan gewoon kerrie uit een potje wat ze bij elke supermarkt
verkopen.
Ik heb naar eigen smaak verse ananas en champignons toegevoegd en wij
vonden het een heerlijke combinatie. Ik heb gebruik gemaakt van kipdijfilet
omdat daar meer smaak aan zit dan gewone kipfilet. Natuurlijk kun je ook
gewoon kipfilet gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Geen idee meer waar het recept vandaan komt, in ieder geval in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige kip kerrie met ananas en champignons te bereiden
- Pasta maken van genoemde ingrediënten.
- Snijd de uien fijn, de kip in blokjes, de champignons in schijfjes en maak de ananas schoon en snij deze in stukjes.
- Verhit de olie in een wok en bak hierin de fijngemaakte pasta een paar minuutjes, roer goed door ander bakt de pasta aan.
- Fruit hierbij eerst de uien en voeg dan de garam masala toe (voeg zonodig nog wat olie toe).
- Roerbak dit mengsel goed en voeg dan de kokosmelk en daarna de bouillon toe, voeg eventueel nog een beetje zout naar smaak toe.
- Bak intussen in een andere pan de kip rondom bruin en bestrooi deze met peper en zout.
- Voeg de gebakken kip toe aan de wok met de saus en bak dan vervolgens de champignons en voeg deze ook toe aan de saus.
- Als laatste voeg je de ananas toe en warm deze heel even mee.