KookJij

Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

Toen ik dit recept zag dacht ik in eerst instantie dat het een geintje was; Een Indiase stoofpot van rundvlees uit het land van de 'heilige' koe. Maar toen ik eens wat beter ging lezen las ik 'het beste van 2 werelden' klassiek stoofvlees met een exotisch tintje op basis van specerijen en smaken uit de Indiase keuken. Een duidelijker voorbeeld van fusion kun je bijna niet hebben. Door de aardappeltjes die er al in zitten heb je eigenlijk niet eens bijgerechten nodig. Toch heb ik er naanbrood en pappadums bij geserveerd.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Jeroen Meus/Dagelijkse kost. Een beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus te bereiden

  1. Doe de yoghurt in een schaal en voeg de garam masala, kaneelpoeder en kurkuma toe, roer door elkaar.
  2. Schil de gember en pel de tenen knoflook. Rasp de knoflook en de gember fijn en roer het door de yoghurt.
  3. Snij het rundvlees in stukken, leg ze in de yoghurtmarinade en roer de massa goed door elkaar. Laat het vlees minstens 20 minuten marineren.
  4. Verwarm de oven voor tot 180°C.
  5. Pel de uien, snij ze grof en doe ze in de beker van de blender. Snij ook de rode chilipeper grof en voeg de stukjes toe. Verwijder de stelen en de zaadlijsten uit de paprika's en snij ze in grove stukken. Doe de stukken paprika en de helft van de koriander in de blender (je kunt hiervoor ook alleen de stelen gebruiken en het blad voor de garnering), en voeg het blik
  6. gepelde tomaten inclusief vocht toe en maak alles fijn tot je een groentepasta overhoudt.
  7. Verhit een grote pan (die ook in de oven mag) op een matig vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in en stoof de pasta met paprika en ui in de pan.
  8. Doe ook het gemarineerde vlees in de pan inclusief de kruidige yoghurt en vergeet de kruidnagels niet. Schep alles goed door elkaar.
  9. Laat de saus met vlees zachtjes koken en voeg de aardappelen toe.
  10. Zet de pan in de voorverwarmde oven van 180°C. Gaar het stoofvlees gedurende ongeveer 60 tot 90 minuten.
  11. Proef en voeg zout naar smaak toe.
  12. Strooi de geplukte korianderblaadjes eroverheen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer en naanbrood en/of pappadums bij. En als het dan toch Fusion is mag er ook wel een wijntje bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst